ADRIAN POPA

Adrian Popa ciclist

Începând cu anul 2012 m-am dedicat formării mele ca ciclist profesionist, având ca scop titlul de Elite pe care l-am dobândit în anul 2016. În ultimul an, scopul meu s-a îndreptat către a fi parte dintr-o echipă profesionistă de MTB. Am aplicat antrenamentele propuse de Joe Friel in cartea “The Mountain Biker’s Training Bible” și am primit sfaturi esențiale de la Dl. Răzvan Jugănaru, antrenorul federal FRC.

În vederea obținerii rezultatelor din anul 2017, am petrecut aproximativ 700 de ore de antrenament (mountain-bike, fitness, ski-fond, alergare) și am contorizat această activitate prin intermediul aplicației Strava. Începand cu 1 ianuarie 2018 antrenamentele mele au ca scop obținerea maximului de performanță pentru proba olimpică (2018-2020), iar principalul obiectiv al sezonului 2018 este obținerea unui loc pe podiumul Cupei Naționale de XCO a României și selecționarea în echipa României pentru a participa la Campionatele Balcanice și Europene.

Astfel, anul acesta am petrecut aproximativ 350 de ore de antrenament (mountain-bike, alergare, ski fond, ski de tura, ballance training, fitness).

De menționat este faptul că eu sunt vegetarian și consum doar suplimente destinate vegetarienilor. După mai bine de o lună de colaborare cu echipa High Energy pot face un prim review al produselor pe care le-am încercat.

Isotonic – folosesc SiS GO Hydro în combinație cu SiS GO Energy cu mare succes. Este o combinație de vitamine, minerale, săruri esențiale și carbohidrați (GO energy) care mă ajută să îmi păstrez performanțele în parametri chiar și după 4 ore de antrenament intens. Am testat o multitudine de alte produse pentru hidratare până în momentul de față și pot spune că produsele din gama SiS Go Hydro sunt printre cele cele mai bune. SiS GO Energy este revelația anului pentru mine în materie de suplimente nutritive. Până acum eram nevoit sa consum minim 1 gel pe oră combinat cu o banană sau un pachet de biscuiți integrali pentru a putea susține corpul în timpul efortului. După 3 ore de antrenament eram nevoit să opresc la magazin sau la restaurant pentru a-mi reface rezervele de carbohidrați. Ei bine, de când am descoperit GO Energy consum mult mai puține geluri, batoane sau pachete de biscuiți.

Geluri – am testat toate cele 4 variante de geluri SiS GO (energy+caffeine; energy+immune; energy+electrolyte; isotonic energy). După cum spuneam mai sus, băutura SiS GO Energy a tăiat din nevoia corpului de a consuma geluri, batoane și biscuiți pentru a-și asigura carbohidrații. Totuși, pentru a susține corpul în timpul unui antrenament intens și/sau lung, nu sunt suficiente resursele asigurate din produsele mai sus menționate și aici își fac apariția gelurile SiS. Cu ce se diferențiază gelurile SiS față de restul gelurilor de pe piață? Varietatea combinațiilor de carbohidrați, vitamine, minerale și cafeină. Gelul în varianta Double Espresso este incredibil pentru mine, m-a trezit în timpul unui antrenament foarte intens când, după o sesiune de intervale puternice, mintea mea a început să perceapă poteca puțin încețoșată, iar puterea de concentrare era foarte slabă.

Refacere – SiS REGO Rapid Recovery (aroma de căpșuni este preferata mea). Short story – după 4 ore intense de antrenament, foame și oboseală cât cuprinde , am avut la dispoziție 1 oră pentru a mânca și pentru a-mi reveni până să încep antrenamentul copiilor din Școala de Ciclism Adrian Popa. Soluția pentru mine a fost un shake REGO și încet încet am simțit că îmi recapăt din energie, forță și puterea de concentrare.