Cum și Când folosim fiecare tip de Proteine?

Care sunt tipurile de proteine și când le folosim?

Salutare prieteni! Astăzi vom vorbi despre proteine și despre cum ar trebui ele folosite pentru a vă atinge scopurile din antrenamente.

În primul rând, nu toate tipurile de proteine sunt la fel. În cele ce urmează vei afla diferențele dintre proteine și cum să te folosești de acestea la maxim pentru a-ți atinge scopurile, fie că vorbim despre refacerea de după antrenament, creșterea masei musculare sau slăbit.

Este bine să știți ce fel de proteine să consumați și când să le consumați pentru a vă adapta cât mai bine la necesarul din timpul antrenamentelor și pentru a eficientiza procesul de refacere. Aportul de proteine este esențial pentru toată lumea, indiferent dacă doriți să mențineți sau să construiți o masă musculară slabă. Necesarul de proteine pentru sportivi a fost recent sugerat a fi în intervalul de 1,2 – 1,8g / kg masă corporală pe zi, deși acest lucru depinde în mare măsură de obiectivele dumneavoastră de antrenament specifice.

De exemplu, când vă aflați în echilibru energetic și urmăriți menținerea atât a masei corporale, cât și a masei musculare slabe, este probabil ca cerințele de proteine să poată fi menținute în limita inferioară a intervalului (1,2g proteine / kg corp).

Cu toate acestea, dacă obiectivul dumneavoastră este de a vă mări masa musculară sau chiar de a vă menține mușchii când doriți să pierdeți grăsimea corporală, atunci se sugerează ca cerințele de proteine să varieze de la 2g la 2,5g / kg masă corporală pe zi.

Indiferent de scopul dvs. specific, acum puteți beneficia de cunoașterea unor informații importante despre diferitele tipuri de proteine disponibile pentru consum.

Tipurile de proteine:

Proteina pe care o alegeți ar trebui să fie cu un conținut ridicat de BCAA (leucină, izoleucină și valină). Aminoacizii de tip BCAA fac parte din aminoacizii “esențiali”, ceea ce înseamnă că ei trebuie furnizați prin intermediul aportului dietetic. Aceștia contribuie activ la reducerea microrupturilor musculare și la activarea sintezei musculare a proteinelor, astfel venind in ajutorul vostru pentru o mai bună adaptare a organismului la efortul din antrenamente.

1. Concentratul Proteic din Zer

SiS Whey Protein

Concentratul proteic din zer se face prin îndepărtarea grăsimii și a carbohidraților din lapte. Acest lucru lasă doar o cantitate mică de grăsimi și carbohidrați sub formă de lactoză, procentul de proteine variind de la 30% la 80%. Toate tipurile de proteine din zer au cele mai rapide rate de digestie cunoscute, fiind astfel ideale pentru utilizarea imediat după exercițiile fizice.

2. Izolatul Proteic din Zer

SiS Advanced Isolate

Izolatul proteic din zer este o versiune mai purificată a concentratului proteic din zer. Acest lucru nu afectează profilul de aminoacizi al proteinei, dar permite izolatului proteic din zer să conțină un procent mai mare de proteine – peste 80%. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că există mai puțin carbohidrați și grăsimi.

3. Hidrolizatul Proteic din Zer

Whey20 proteine

Hidrolizatul proteic din zer este o sursă de proteine chiar mai bună calitativ în comparație cu concentratul și izolatul proteic din zer. Acesta permite o concentrație mai mare de proteine. Această proteină este hidrolizată, ceea ce înseamnă că legăturile dintre aminoacizi au fost parțial distruse. Prin urmare, hidrolizatul proteic poate fi digerat mai rapid decât concentratul sau izolatul proteic din zer.

4. Proteina din Lapte

SiS Overnight Protein

Proteina din lapte conține 80% cazeină (digestie lentă) și 20% concentrat proteic din zer (digestie rapidă). Această proteină se digeră mai încet, hrănind continuu mușchii cu proteine în timpul somnului. Pentru cazeină, rată de digestie este în jur de jumătate din rata de digestie a izolatului proteic din zer. S-a sugerat că, atunci când este combinată într-o formulă pe bază de lapte, cazeina poate fi digerată mai lent, oferind un flux continuu de proteine și aminoacizi pentru mușchi.

Când le folosim?

Sursa de proteine pe care ar trebui să o alegeți depinde de ora din zi și de tipul / intensitatea exercițiilor pe care le-ați efectuat.

A. În timpul zilei

În prezent, este recomandat să ne răspândim în mod uniform aportul zilnic de proteine pe parcursul întregii zile, folosind un model alimentar de aproximativ 20-25g de proteine la fiecare 3-4 ore. În mod ideal, o proteină cu digerare rapidă precum proteina din zer ar trebui să fie luată pe parcursul zilei. Gelurile WHEY20 sunt soluția perfectă pentru a vă asigura că vă atingeți obiectivele de proteine. Ca o gustare ideală, dimineața, după-amiaza sau post-antrenament, formatul convenabil reduce nevoia de shaker și apă.

B. După antrenament

În absența consumului de proteine imediat după exerciții, echilibrul proteic al mușchilor poate deveni negativ, ceea ce înseamnă că țesutul muscular se distruge efectiv. Pentru a ajuta la refacerea musculară eficientă și a asigura un echilibru pozitiv al proteinelor, se recomandă să consumați proteine imediat după exerciții. Acest lucru face ca hidrolizatul proteic din zer (sursa principala de proteine WHEY20) sa fie o sursa ideala de proteine post-antrenament, alimentand rapid muschii cu aminoacizi esentiali necesari pentru reconstructia muschilor. Ca alternativă, o porție de Advanced Isolate+ vă va asigura o proteină cu digestie rapidă (ce conține 5 g de leucină), în plus, pe lângă lichide, pentru a ajuta la hidratare.

C. Înainte de culcare

Consumul de proteine înainte de culcare este o modalitate bună de a vă asigura că ați atins aportul țintă. Dacă masa musculară slabă este obiectivul dumneavoastră, creșterea prelungită a aminoacizilor din sânge va contribui la stimularea ratei de producție a proteinei musculare noi. Dacă ați avut o zi de antrenament deosebit de dificilă sau o competiție, o sursă de proteine din lapte, cum ar fi cea din Overnight Protein, va ajuta la menținerea și chiar creșterea masei musculare slabe. Studiile recente au indicat chiar faptul că consumul de proteine înainte de somn mărește masa musculară și câștigurile de forță.

Pentru toată gama de proteine disponibile vă invităm să dați click aici.

Dacă v-a plăcut articolul nostru, nu ezitați să ne lăsați un comentariu sau să îl share-uiți cu prietenii.

Sursa articol: http://www.scienceinsport.com