Fiecare dintre doamnele si domnișoarele pentru care aspectul fizic contează își face măcar o dată în viață promisiunea de a slăbi sau de a pierde cât mai repede grăsimea acumulată de-a lungul perioadelor de excese alimentare.

E clar însă că numai cele bine orientate aleg soluția slăbirii prin exercițiu fizic și prin dietă corectă și echilibrată. Celelalte răstoarnă internetul cu josul în sus căutând diete minune care garantează pierderea în greutate rapid.

Evident, pentru acelea care au ales prima opțiune, am găsit de cuviință să aduc în atenție câteva principii care stau la baza alcătuirii unui program de antrenament viabil și eficace, care să vă ajute să slăbiți și să vă tonifiați musculatura și să pierdeți țesutul adipos.

Stabilirea programului de antrenament este cu adevărat o provocare, mai ales pentru cineva lipsit de experiență, pe de o parte pentru că antrenamentul, alături de regimul alimentar, va conduce sau nu la rezultatele pe care vi le-ati propus, iar pe de altă parte pentru că un program de antrenament ineficient este primul pas spre lipsa de motivație și eventuale accidentări.

În lipsa unei persoane calificate, care să vă asigure consiliere, ar trebui să țineți cont de alcătuirea unui plan de antrenament de câteva aspect pe care, în mod constant, orice antrenament ar trebui să le includă.

Dincolo de aspectele de principiu, în timp, fiecare dintre voi își va consolida propriul sistem de  antrenament, aș putea spune unic, în totalitatea lui și individualizat în funcție de scopul propus, condiția fizică la acel moment, timpul alocat și disponibilitatea psihică a fiecăreia.

Întotdeauna, atunci când vreți să slăbiți, este bine să puneți accent pe exercițiile aerobice (care presupun un consum mare de oxigen), cum ar fi alergarea, pedalatul pe bicicleta staționară sau eliptică, steper etc., însă nu trebuie să excludeți din program exercițiile cu greutăți.

Nu uitați că un program de antrenament alcătuit pentru o săptămână nu trebuie să cuprindă mai mult de 3-4 ședințe de exercițiu aerobic. Dacă veți exagera și vă veți suprasolicita, gândind că dacă alergați mai mult, veți slăbi mai mult, vă înșelați. Deficitul caloric va fi unul prea mare, iar ulterior tentația de a mânca, de multe ori în afara regimului, este greu de stăpânit. Așadar, moderația este cheia reușintei.

Totuși dacă doriți să slăbiți într-un timp mai scurt pentru că aveți anumite motive, ceea ce nu recomadăm pentru că se creează dezechilibre în organism puteți să vă potoliți foamea cu batoane proteice intre mese.

Dacă greutatea corporală pe care o aveți este destul de mare, începeți cu ședințe de exercițiu aerobic de 10-15 minute și evitați pentru o perioadă să alergați pe bandă sau în aer liber pentru a vă proteja articulațiile.

Dacă aveți probleme cu articulațiile, pe High Energy găsiți GLC2000, un produs ideal pentru sănătatea articulațiilor voastre.

În ceea ce privește ordinea de efectuare a exercițiilor, așezați exercițiul aerobic, pe cât posibil, după exercițiile cu greutăți, pentru că altfel nu veți mai avea suficientă energie și pentru antrenamentul anaerob. Cu toate acestea, înainte de a începe antrenamentul cu greutăți este necesar să acordați 10 minute pentru încălzire.

Doamnele se confruntă adesea cu problema legată de creșterea exagerată a mușchilor și implicit atenuarea feminității, însă este doar un mit (despre asta vom vorbi în alt articol). Ca urmare, vă recomand să efectuați exerciții cu greutăți mici/medii, cu serii a 15-20 de repetări și fiți sigure că musculatura doar se va tonifia.

Aveți în vedere ca, la stabilirea antrenamentului cu greutăți, să cuplați 2-3 grupe musculare apropiate (piept și abdomen, nu umeri și gambe), și să efectuați câte 2 exerciții a 3-4 serii de câte 15-20 de repetări pe serie pentru fiecare grupă musculară. Lucrați fiecare grupă musculară doar o dată pe săptămână.

Vă sfătuiesc să nu exagerați lucrând o grupă de mușchi cu sute de repetări de mai multe ori pe săptămână în speranța că țesutul adipos va dispărea; grăsimea se ”arde” uniform de pe tot corpul, însă în anumite părți ale corpului stratul este mai gros și se reduce mai greu.

Nu uitați să vă hidratați corespunzător cu apă și/sau produse pentru energizare și hidratare. De asemenea puteți folosi băuturi de refacere.

Pentru arderea grăsimilor într-un timp mai scurt și eficient puteți folosi L-Carnitina, Grenade Killa KetonesGrenade Thermo Detonator sau Grenade Thermo Detonator Stim Free.

Nu uitați să vă odihniți!

Zilele de pauză sunt foarte importante; atunci când vă creionați programul, includeți și trei zile de pauză pe săptămână în care să încercați să vă odihniți cât mai bine.

Spor la treabă!