SiS Complex de Fier - 90 tablete

5025324004652

  • Fierul contribuie la reducerea stărilor de oboseală și epuizare fizică, la buna funcționare a sistemului imunitar, la formarea globulelor roșii și asigură transportul de oxigen în organism
  • Conține 25mg Fier, 3.2mg Cupru și 8mg Zinc per tabletă
  • Conținut de vitamine B
  • Consumați 1 tabletă pe zi
  • Potrivit pentru vegetarieni, vegani, celiaci
  • Produs testat și acreditat anti-doping prin programul Informed Sport

Mai multe detalii

Specificații

Aromă Fără Aromă
Cantitate 90 tablete
Brand Science in Sport
Scop Sănătate generală


75,00 Lei

Stoc epuizat

Transport gratuit pentru comenzile peste 200 lei


Informații

Fierul reprezintă un mineral esențial pentru organism, având un rol important pentru sistemul cardiovascular. Acesta contribuie la menținerea sănătății globulelor roșii (eritrocite) și facilitează transportul de oxigen în corp. Globulele roșii din sânge conțin o proteină numită hemoglobină. Această proteină care conține fier leagă oxigenul la globulele roșii din sânge și facilitează transportul oxigenului în corp.

Beneficii:

Necesarul de fier pentru persoanele care practică sport, în special pentru cele care practică sporturi de anduranță, pare să fie mai mare comparativ cu cel al persoanelor sedentare. Aceasta este o urmare a pierderilor mai mari și mai rapide de fier survenite in timpul acestor eforturi susținute.

Fierul se găsește într-o gamă largă de alimente, incluzând atât surse vegetale, cât și animale. Cu toate acestea, biodisponibilitatea fierului este mai ridicată în sursele animale, comparativ cu cele vegetale. Preferințele alimentare și volumul crescut de efort fizic reprezintă factori de risc pentru deficitul de fier. Cu toate acestea, suplimentele pe bază de fier ar trebui luate în considerare numai de către persoanele care au identificat un deficit de fier sau care se află sub supravegherea unui profesionist întrucât excesul de fier nu are niciun beneficiu dovedit ba chiar poate duce la intoxicația cu fier.

Ce este fierul?

Fierul este un mineral esențial pentru organism pe care trebuie să-l obținem prin alimentație deoarece corpul nostru nu îl poate produce în mod natural.

Care este rolul fierului pentru organism?

Fierul susține funcționarea normală a sistemului imunitar și sănătatea sistemului cardiovascular, ajută la producerea globulelor roșii, ajută la transprtul oxigenului și dioxidului de carbon în sânge și are rol în reducerea oboselii și a epuizării fizice.

Care sunt sursele de fier din alimentație?

Fierul se găsește într-o gamă largă de alimente, incluzând sursele animale și vegetale. Cu toate acestea, sursele de fier vegetale au o biodisponibilitate mai mică în comparație cu cele animale.

Cine are nevoie de suplimente cu fier?

Persoanele active și, în mod special, cele care practică eforturi de anduranță sunt mai expuse deficitului de fier din cauza pierderilor sporite și a descompunerii mai rapide a globulelor roșii din sânge în urma exercițiilor fizice.

Cum ar trebui administrat?

Luați un comprimat pe zi cu alimente.

Există riscul să luăm prea mult Fier?

Da, însă nu există niciun beneficiu asociat consumului excesiv de fier. În plus, prea mult fier în alimentație ar putea conduce la o intoxicație. Suplimentele cu fier ar trebui administrate numai persoanelor cu deficiențe identificate sau care lucrează alături de profesioniști.

Pot exista reacții adverse?

Nu, complexul de fier nu conține alergeni și este potrivit pentru vegani, vegetarieni, celiaci, persoane cu intoleranță la lactoză sau cu alergii la nuci.

Este testat doping?

Da, complexul de fier de la Science in Sport  este testat anti-doping  prin programul Informed Sport.

Cum să utilizați:

Consumați 1 tabletă de fier pe zi cu alimente.

Potrivit pentru vegetarieni, vegani, celiaci. Fără lactoză, fără nuci, fără soia.

Informații nutritionale

Informații nutriționale:

Valori specifice

Per porție (1 tabletă)

VNR %

Fier

25mg

178.6%

Cupru

3.2mg

320%

Zinc

8mg

80%

Riboflavină (vitamina B2)

700µg

50%

Vitamina B12

1.25µg

50%

Acid Folic (vitamina B9)

100µg

50%

*Valoarea nutrițională de referință conform Regulamentului 1169/2011.

Ingrediente: Agent de îngroșare (fosfat dicalcic, celuloză microcristalină), bisglicinat de Fier, bisglicinat de Cupru, bisglicinat de Zinc, agenți de glazurare (hipromeloză, migilol, hidroxipropilceluloză), agent antiaglomerant (stearat de magneziu, siliciu), riboflavină (vitamina B2), vitamina B12 (cianocobalamină), acid folic.

Recenzii

Scrie o recenzie

SiS Complex de Fier - 90 tablete

SiS Complex de Fier - 90 tablete

Clienții au mai cumpărat și:

Produse din aceeași categorie