Meniu
Livrare a doua zi
Comanda dumneavoastră va fi expediată mâine

Testarea Anti-Doping

Informed Sport este un program de asigurare a calității produselor de nutriție în sport, a furnizorilor din industria nutriției sportive și a facilităților de producție a suplimentelor. Programul certifică faptul că toate suplimentele și/sau ingredientele nutritive care portă logo-ul Informed-Sport au fost testate pentru substanțele interzise de către laboratorul de clasă mondială anti-doping în sport, LGC. Consumatorii de suplimente nutritive pot să verifice pe site-ul Informed-Sport (https://www.informed-sport.com) dacă produsele pe care le utilizează au fost supuse procesului riguros de certificare, în timp ce atleții sunt chiar sfătuiți să verifice dacă numărul lotului inscripționat pe produsele care prezintă logo-ul Informed-Sport corespunde cu numărul lotului verificat și listat pe site-ul Informed-Sport.

Prin efectuarea unor cercetări, a fost descoperit faptul că unele suplimente nutritive erau contaminate cu niveluri scăzut de substanțe interzise de către WADA (World Anti-Doping Agency – Agenția Mondială Anti-doping) și de către alte agenții sportive. Programul Informed-Sport urmărește o colaborare apropiată cu producătorii și furnizorii de suplimente prin controlul sistemelor de calitate din unitățile de producție și prin efectuarea testelor analitice de înaltă calitate a produselor și ingredientelor folosite, reducând astfel șansele ca substanțele interzise să ajungă în alimentația sportivilor. De asemenea, programul își propune să ofere atleților un sistem efectiv de management al riscului, astfel încât aceștia să poată alege produse care au fost supuse proceselor adiționale de testare, aceasta fiind una din cerințele sportului de performanță.

Programul de certificare Informed-Sport (2008) a fost dezvoltat de unul dintre cele mai importante laboratoare de teste anti-doping în domeniul sportului, HFL Sport Science, cunoscut sub numele de LGC. Chiar dacă LGC testează suplimente începând cu anul 2002, devenise clară nevoia unui program certificat și cuprinzător, care nu numai să testeze produsele pentru depistarea substanțelor interzise, dar să se și asigure că acestea sunt fabricate la cele mai înalte standarde de calitate.

Certificarea Informed-Sport este un program opțional adresat companiilor de suplimente cu o anume reputație care doresc să își înregistreze parțial sau integral produsele, urmând ca acestea să primească logo-ul Informed-Sport pe eticheta lor. Atleții care găsesc logo-ul Informed-Sport pe un produs sunt asigurați că acesta a fost supus verificării și testării riguroase pentru a certifica lipsa contaminării cu substanțe interzise și implicit faptul că produsul este sigur pentru consum.