Nutritie

Iată 9 moduri de a reduce consumul de zahăr și de dulciuri

Iată 9 moduri de a reduce consumul de zahăr și de dulciuri

Deoarece consumul de zahăr crește nivelul de dopamină și dă un sentiment de satisfacție, în perioadele stresante simțim nevoia de a consuma mai multe produse cu zahăr. De ce simțim nevoia să consumăm zahăr mai des? Pentru că acesta se absoarbe foarte repede in tractul digestiv și astfel crește nivelul de zahăr din sânge, adică ceea ce se cheamă glicemia. Pe cât de repede...
Citește
Ce beneficii are fierul pentru organism? Care este diferența dintre carență și anemie?

Ce beneficii are fierul pentru organism? Care este diferența dintre carență și anemie?

Fierul este folosit de corpul nostru pentru a produce molecule importante precum hemoglobina și mioglobina. Hemoglobina are rolul de a transporta moleculele de oxigen din plămâni prin tot sistemul sanguin, iar Mioglobina este cea care transporta oxigenul la toți mușchii. Prin oxigenarea în parametrii normali a țesuturilor este menținută dezvoltarea armonioasă a sistemului...
Citește
Cum ar trebui să arate un baton proteic ideal? Care sunt cele mai bune surse de proteine din batoane?

Cum ar trebui să arate un baton proteic ideal? Care sunt cele mai bune surse de proteine din batoane?

Batoanele proteice sunt o gustare excelentă atunci când vă grăbiți și trebuie să vă potoliți rapid foamea. Acestea sunt bogate în proteine și conțin mai puțini carbohidrați și grăsimi. Un conținut mai mare de proteine se obține de obicei adăugând diferite surse de proteine de origine animală și vegetală. Puteți mânca un baton proteic aproape oricând, depinde de pofte, foame...
Citește
Ce este Spirulina și ce beneficii are aceasta pentru organism

Ce este Spirulina și ce beneficii are aceasta pentru organism

Spirulina este un tip de alge albastru-verzui, ce crește atât în apă dulce, cât și în apă sărată și este parțial responsabilă pentru producerea oxigenului. Este un tip de cianobacterie ce poate produce energie din lumina soarelui prin același proces ca cel al plantelor, de fotosinteză. Aceasta are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii, că poate regla sistemul...
Citește
Care sunt cele mai bune proteine pentru dezvoltarea masei musculare sau pierderea în greutate

Care sunt cele mai bune proteine pentru dezvoltarea masei musculare sau pierderea în greutate

Înainte de a alege o un supliment cu proteine, trebuie să vă întrebați din ce este acesta făcut. Pe baza ingredientelor pe care proteinele le conț, le putem împărți în pudre proteice de origine animală sau pe bază de plante.  De asemenea există și pudre proteice speciale, potrivite pentru vegani sau pentru persoanele cu restricții alimentare, precum intoleranța la lactoză....
Citește
Ghid de alimentare cu noua gamă de produse SiS Beta Fuel

Ghid de alimentare cu noua gamă de produse SiS Beta Fuel

Știați că în timpul exercițiilor de anduranță (peste 2,5 ore) să se consume 80-120 g de carbohidrați pe oră pentru a menține nivelul de glucoză din sânge și pentru a preveni oboseală? Descoperă STRATEGIA DE ALIMENTARE. SiS Beta Fuel folosește atât maltodextrină, cât și fructoză pentru a optimiza livrarea și utilizarea carbohidraților în timpul exercițiilor fizice, reducând...
Citește
Care sunt superalimentele și ce efecte au acestea asupra imunității și a sănătății

Care sunt superalimentele și ce efecte au acestea asupra imunității și a sănătății

Superalimentele sunt alimentele procesate și neprocesate care pot fi benefice pentru sănătate, acestea conțin o cantitate excepțională de vitamine, minerale, antioxidanți și substanțe nutritive care întăresc imunitatea și asigură sănătatea organismului. Susținerea imunității este un factor cheie în asigurarea sănătății organismului nostru. Pentru a susține acest proces avem...
Citește
Ce este intoleranța alimentară? Alergeni și alergiile alimentare la sportivi

Ce este intoleranța alimentară? Alergeni și alergiile alimentare la sportivi

Intoleranța alimentară este determinată de un defect la nivel metabolic fără a fi implicat și sistemul imunitar al organismului și în cele mai multe dintre cazuri organismul uman nu poate digera un anumit aliment sau o grupă de alimente. Alergia este o reacţie a sistemului imunitar atunci când organismul uman recunoaște într-o manieră greșită o proteină inofensivă prezentă...
Citește
Cinci semne care indică faptul că nu consumați suficiente proteine

Cinci semne care indică faptul că nu consumați suficiente proteine

Proteinele sunt macronutrienți care, alături de grăsimi și carbohidrați, furnizează organismului necesarul de energie și calorii, însă rolul lor este mult mai complex de atât. Proteinele sunt grupurile complexe de molecule (biomolecule sau macromolecule), care îndeplinesc o mulțime de funcții în organism, de la constituirea firelor de păr, a unghiilor, oaselor, mușchilor,...
Citește
Ce este colagenul? Beneficiile suplimentelor cu colagen. Surse de colagen

Ce este colagenul? Beneficiile suplimentelor cu colagen. Surse de colagen

Colagenul este o proteină care se găsește în corpul nostru în toate țesuturile. Acesta ajută la construirea tendoanelor, pielii, articulațiilor și oaselor. Este responsabil pentru producerea de lichid sinovial, elasticitatea și duritatea cartilajului, hidratarea și reînnoirea corectă a pielii. Are efect asupra coeziunii, rezistenței și elasticității țesutului conjunctiv. De...
Citește