• -10%
Vivo Pudră Organică de Maca Gelatinizată125g
search
  • Vivo Pudră Organică de Maca Gelatinizată125g

Vivo Pudră Organică de Maca Gelatinizată 125g

5060572521087
60,00 lei
54,00 lei Salvezi 10%

Pasiune și putere! Maca contribuie la sporirea energiei, are rol în procesul de echilibrare hormonală și ajută la îmbunătățirea stării de spirit!

  • Bogată în vitaminele B, Fier și Zinc

  • Crește nivelul energiei în mod natural și ajută în efortul de anduranță fără a inhiba alți stimulenți

  • Susține sănătatea echilibrului hormonal

  • Cunoscută și sub numele de “Viagra Naturii”, Maca este un adaptogen dovedit științific că stimulează libidoul și funcția sexuală

  • Gelatinizată pentru o absorbție mai ușoară

  • Produs organic, fără zahăr adăugat, gluten sau organisme modificate genetic

  • Oferă smoothie-urilor și shake-urilor o aromă delicioasă de caramel

  • Certificată 100% Vegan de către The Vegan Society

  • Ambalaj compostabil

Aroma
Fără aromă
Cantitate
125g
Brand
Vivo Life

Vivo Maca – Pudră Organică Gelatinizată

În primul rând vrem să vă informăm că pudra Vivo Maca este supusă unui proces de gelatinizare naturală pentru a elimina moleculele dure de amidon, acestea fiind dificil de absorbit pentru organism. Maca gelatinizată este mai ușor de digerat, are un impact mai mic asupra sistemului endocrin și are de patru ori mai mulți nutrienți decât Maca crudă!

Maca gelatinizată nu conține gelatină! Gelatinizarea este procesul de încălzire prin care se elimină amidonul (acest proces este potrivit pentru vegani și nu are niciun impact negativ asupra nutrienților conținuți în Maca; mai mult decât atât, studiile recente sugerează că procesul de încălzire este de fapt necesar pentru obținerea de diferiți metaboliți care îmbunătățesc sănătatea). Vivo Maca este 100% potrivită pentru vegani, fiind certificată de către The Vegan Society.

De ce nu este în regulă să consumăm Maca crudă?

Maca în forma ei crudă (raw) acumulează mucegai care produce aflatoxine toxice. Aflatoxinele sunt molecule care provoacă cancer (carcinogene) care pot rămâne în pulberea brută de maca dacă nu este preparată (gătită). Consumul de maca crudă este riscant și vă poate vătăma grav sănătatea și, de asemenea, vă poate deranja flora intestinală. În esență, poate face mai mult rău decât bine.

Un alt motiv este dat de faptul că rădăcina crudă de maca conține niveluri ridicate de amidon (amiloză și amilopectină). Amidonul poate fi adesea greu de digerat dacă este consumat în stare crudă și poate da unor persoane simptome precum balonare și disconfort abdominal.

Maca a fost întotdeauna gătită sau încălzită în mod tradițional, iar studiile arată că beneficiile pentru sănătate nu sunt diminuate de aceste procese, ba chiar sunt îmbunătățite. Componentele active responsabile pentru majoritatea beneficiilor pentru sănătate sunt activate în prezența căldurii. Așadar, dacă consumați maca crudă, este posibil să nu obțineți beneficiile dorite pentru sănătate.

Nu în ultimul rând, textura și aroma pudrei gelatinoase (pre-fierte) de maca este mai dulce, cu gust de caramel. Maca crudă are o aromă mai pronunțată și adesea formează sedimente granuloase din amidon când este dizolvată în lichide, creând o textură și o aromă neplăcută.

Ce ar trebui să mai știm despre Maca?

Aurul Incașilor – Maca este atât de apreciată în țara sa nativă, Peru, încât a fost folosită ca monedă de tranzacționare. Maca este un adaptogen, adică se adaptează unor dezechilibre specifice în organism și ajută la rezolvarea lor.

Considerată un super-aliment, Maca face parte din familia cruciferelor (varză, broccoli, ridiche, nap, ș.a.), având conținut de proteine, carbohidrați, fibre și grăsimi. Este foarte bogată în nutrienți: vitamine (B1, B2, C și E), minerale esențiale (din care Magneziu, Calciu, Seleniu, Fier), acizi grași esențiali (acid linolenic (Omega 6), acid palmitic, acizii oleici (Omega 9)) și aminoacizi.

Rădăcina de Maca, regăsită în general sub formă de pulbere, constituie o sursă de hrană sigură cu numeroase beneficii, precum: stimularea sistemului imunitar, sporirea energiei, echilibrarea sistemului hormonal, fiind și un puternic afrodisiac.

Are efecte pozitive asupra memoriei și concentrării, îmbunătățind starea de spirit și ajutând organismul să se adapteze la condițiile de stres.

Bogată în fitonutrienți, Maca este benefică pentru sportivi, contribuind la mărirea rezistenței organismului și a nivelului de anduranță necesar pentru antrenamentele sau competițiile de intensitate ridicată. Datorită conținutului de proteine, maca poate ajuta la formarea și dezvoltarea masei musculare.

Vivo Maca se poate folosi adăugând-o în diferite reţete, cum ar fi: smoothie-uri sau sucuri de fructe, alături de ovăz sau alte cereale, iaurt, lapte, deserturi sau ca aromatizant.

Cum să utilizați?

Utilizare recomandată: adăugați 1 până la 2 lingurițe la rețetele dvs. preferate (smoothie-uri, sucuri, iaurt, lapte). A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic.

Depozitați în loc răcoros, uscat, ferit de lumina directă a soarelui. Nu lăsați la îndemâna copiilor.

INFORMAȚII NUTRIȚIONALE

Valori specifice

Per 100g

Energie

1369KJ/325kcal

Proteine

14g

Carbohidrați

56g

– din care zaharuri*

28g

Grăsimi

0.8g

– din care grăsimi saturate

0.2g

Fibre

19g

Sare

20mg

*Zaharuri naturale

Ingrediente: Pulbere de maca certificată organic 100%, gelatinizată.

Aroma
Fără aromă
Cantitate
125g
Brand
Vivo Life